Προληπτικη Ιατρικη

Η αποτελεσματικότητα της ιατρικης του Ιπποκρατη οφείλεται στο γεγονός ότι ο άρρωστος είναι μια ψυχοσωματική ολότητα και μοναδική προσωπικότητα.
Βασίζεται στην πρόληψη η οποία περιέχει την υγιεινή διατροφή, κίνηση
(ενέργεια σώματος-νου-ψυχής-πνεύματος) και ήρεμη ζωή.
Οι πρώτοι ιατροί είχαν ως εργαλεία βότανα, φυσική διατροφή, νερό, νηστεία, ήπιες θεραπείες όπως τέντωμα και συστροφή του σώματος που δεν επισκίαζαν τις θεραπευτικές δυνάμεις του ίδιου του σώματος-νου.

Κλασικη ιατρικη

H  κλασικη ιατρικη επικρατεί στο κόσμο μας.
Είναι χρήσιμη για κάθε τι επείγον περιστατικό μέσω διαγνώσεων με εργαστηριακές απεικονιστικές και άλλες εξετάσεις. Στο επείγον χρειάζεται η χρήση των χημικών φαρμάκων/ουσιών. Όμως στη συνέχεια για να ισορροπήσουμε την διαταραχή της συχνότητας που προκαλεί διάφορα συμπτώματα στο σώμα και στο νου μας, είναι καλό να χρησιμοποιούμε πιο ήπιους
μεθόδους/ θεραπείες.

Υγεια ειναι η αρμονια μεταξυ της ζωης του ανθρωπου και 
του νομου της φυσης. πως Μπορεις και εσυ να φτασεις 
την αρμονια Αυτη;

Ο άνθρωπος  είναι μια πολυδιάστατη οντότητα που αποτελείται από  σώμα, διανόηση, συναισθήματα και πνεύμα. Όλα αυτά τα αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται. Συγχρόνως, η ασθένεια  και τα συμπτώματα που εμφανίζονται γίνονται το κίνητρο και ανοίγεται ο δρόμος για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας. Ισορροπώντας τη σκέψη με το συναίσθημα φτάνουμε στην αυτοθεραπεία, οπού το πνεύμα ρέει. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αγκαλιάσουμε και να αγαπήσουμε τα δικά μας διάφορα συμπτώματα τα οποία δείχνουν μια διαταραχή της συχνότητας μας.

#1: ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Η σκέψη σου είναι το παν.
Eίσαι σε θέση να κατανοήσεις το βάθος και τη σημασία αυτής της δήλωσης;


#2: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Γενικά, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να έχουν επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής τους, πρέπει να κάνουν κάτι δραστικό, ακραίο ή ριψοκίνδυνο.
Αυτός είναι ένας τρόπος για μεγάλα αποτελέσματα, όμως υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος.

#3: τα δικα μας ορια

Η θέσπιση και η τήρηση υγιών όρων είναι μια διαδικασία που απαιτεί αυτογνωσία, επικοινωνία και αυτοσεβασμό. Είναι σημαντικό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα όριά μας, να τα επικοινωνούμε στους άλλους με σαφήνεια και να τα προστατεύουμε ώστε να ζούμε μια ισορροπημένη και ικανοποιητική ζωή.

#4: ΜΑΘΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

Για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, πρέπει να ξεκαθαρίσεις με σαφήνεια και μεγάλη λεπτομέρεια τι ακριβώς θέλεις. Δεν είσαι  απλώς ένα μηχάνημα με την ένδειξη: υγεία, πλούτος και οικογένεια.
Είσαι ένα πολύπλοκο άτομο με τη δική σου προσωπικότητα, τα όνειρα και τις επιθυμίες σου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Σύμφωνα με την ενεργειακή ιατρική, η ασθένεια αντικατοπτρίζεται στο ενεργειακό μας σώμα αρκετό καιρό πριν την εκδήλωσή της σε σωματικό επίπεδο. Όταν έχει ήδη διαγνωστεί, η ενεργειακή θεραπεία συμπληρώνει την κλασική ιατρική και επισπεύδει την θεραπεία στο σύνολο. Η προσωπική ενέργεια αποτελείται από τις σκέψεις τα συναισθήματα και την στάση μας απέναντι στη ζωή. Πιο συγκεκριμένα, είναι η συχνότητα στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος με βάση τα πιστεύω, τα συναισθήματα του και την αλληλοεπίδραση με το περιβάλλον.
 Έτσι, ο άνθρωπος μπαίνει στη δράση να αναλαμβάνει όλο και περισσότερη ευθύνη για την υγεία του και για τον τρόπο ζωής του.

Το μοντέλο Tri­Origin που εισήγαγε ο καθηγητής Park Jae Woo περιγράφει την αλληλεπίδραση τεσσάρων  δυνάμεων:
Neuto, Hetero, Homo  και Neutro που συμμετέχουν σε όλα τα φαινόμενα του πραγματικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων του ανθρωπίνου σώματος.
Η ασθένεια υποδηλώνει πάντα ότι η “αρμονική” Neutro (ουδέτερη) ενέργεια δεν ήταν επαρκής για τη διατήρηση της υγείας

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τί θα πρέπει να τρώμε;
Πότε, πόσο συχνά και σε ποιες ποσότητες πρέπει να τρώμε; Τελευταία, όλοι ασχολούνται πολύ με το θέμα αυτό.
Έχουν γραφτεί πολλές φόρμουλες από διατροφολόγους, που δίνουν συστάσεις για το πώς θα χάσουμε βάρος.

Μόνο ο ίδιος ο οργανισμός μας είναι ικανός να μας δώσει μια καλύτερη απάντηση στις ερωτήσεις μας:

Τί, πότε και πόση τροφή θα πρέπει να τρώει ο άνθρωπος;
Οι αισθήσεις της πείνας και της δίψας, έχουν δοθεί στον άνθρωπο από τη φύση ακριβώς γι΄ αυτό το σκοπό. Αυτές ειδοποιούν τον καθένα ξεχωριστά για το ποια είναι η σωστή ώρα για να πάρει τροφή. Αυτή η ιδιαίτερη στιγμή είναι η πιο πλεονεκτική γι΄ αυτόν. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας, δεν δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ικανοποιεί την αίσθηση της πείνας και της δίψας εκείνη ακριβώς την ώρα που ο οργανισμός έχει ανάγκη.

Το τι χρειάζεται ο άνθρωπος είναι να προσπαθεί να ερευνά για να βρει αυτό που πράγματι χρειάζεται.
Παράδειγμα: Κάποιος κάθεται χωρίς να κάνει τίποτε, σχεδόν κοιμάται και βεβαίως κάνει οικονομία στην ενέργειά του. Ένας άλλος εργάζεται σκληρά, χειρονακτικά ή απλά τρέχει, ιδρώνει και χάνει δεκάδες φορές περισσότερη ενέργεια και θα πρέπει και οι δυο τους να φάνε το γεύμα τους την ίδια ώρα.
Στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζούμε, είναι σχεδόν αδύνατο να επιλέξει ο ίδιος ο οργανισμός αυτό που χρειάζεται.
Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, γιατί ο τρόπος ζωής τους είναι αντίθετος από τους φυσικούς μηχανισμούς, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να προσέχουν την υγεία τους και τη συντήρηση τους.

Ο ανθρώπινος οργανισμός, όταν θα δημιουργήσει μια σχέση με το φυτικό βασίλειο και τη «Μητέρα Γη», έχει μια καλή ευκαιρία να απαλλαγεί από όλα τα είδη των ασθενειών.

>