Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο syn-dimiourgia.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική, είναι ένα επιστημονικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένους νόμους και αρχές. Οι νόμοι αυτοί και οι αρχές βασίζονται homeopathy 1409038 1280στην παραδοχή ότι η δημιουργία του ανθρώπου από το Θεό δεν είναι τυχαία, ότι η λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού διέπεται από τις αιώνιες και σταθερές αρχές του σύμπαντος. Θα λέγαμε ότι ο οργανισμός μας έχει έναν εσωτερικό γιατρό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της υγείας του ίδιου του οργανισμού. Κάθε οργανισμός αντιδρά με το δικό του μοναδικό τρόπο. Η κλασσική ομοιοπαθητική ιατρική έχει σαν βάση την χορήγηση του ενός κάθε φορά φαρμάκου που έχει την μέγιστη δυνατή «ομοιότητα» με τα συμπτώματα του ασθενούς σε σωματικό αλλά και ψυχοδιανοητικό επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος του αναλυτικού ιστορικού που δίνει ο ασθενής στην πρώτη επίσκεψη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

hahnemann klein e1430163393819Το αξίωμα ότι “τα όμοια θεραπεύονται από τα όμοια” (similia similibus curantur) έχει τεκμηριωθεί τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη (περ. 400 π.Χ.), αλλά είναι ο Σάμουελ Χάνεμαν (Samuel Hahnemann, 1755 -1843), γερμανός γιατρός και χημικός που θεωρείτε ο πατέρας της ομοιοπαθητικής και ο οποίος τεκμηρίωσε την ισχύ του αξιώματος, δοκιμάζοντας μικρές δόσεις φαρμάκων στον εαυτό του.

Μέχρι το 1900, περίπου το είκοσι τοις εκατό των γιατρών στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ομοιοπαθητικοί, αλλά λόγω των διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, η ομοιοπαθητική σχεδόν εξαφανίστηκε στις ΗΠΑ μέχρι που επανεμφανίστηκε πρόσφατα. Υπάρχει ευρεία αποδοχή της ομοιοπαθητικής σε πάρα-πολλές χώρες του κόσμου (πχ. Γαλλία, Γερμανία, Μεξικό, Αργεντινή, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο οικογενειακός γιατρός της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας είναι ομοιοπαθητικός ιατρός. Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η ομοιοπαθητική ασκείται από πάνω από 500 εκατομμύρια γιατρούς παγκοσμίως.


«Η υψηλότερη και μοναδική αποστολή του ιατρού είναι να επαναφέρει την υγεία στον άρρωστο.»

S. Hahnemann

Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας
© 2024 Syn-Dimiourgia. All Rights Reserved. Powered by inkman