Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο syn-dimiourgia.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Αειφόρες Καλλιέργειες

Τι σημαίνει Αειφόρος Καλλιέργεια (Permaculture)

Η Permaculture (αειφόρος καλλιέργεια) είναι μια διεπιστημονική εφαρμοσμένη επιστήμη σχεδιασμού για βιώσιμη ζωή. Περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ζωής μας, του οικοτόπου, της ενέργειας, της παραγωγής τροφίμων, της ανθεκτικότητας, της ανθρώπινης συνεργασίας και της συμβίωσης μεταξύ όλων των ζωντανών όντων στη γη. Συνδυάζει την αρχαία με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και τεχνολογία, προκειμένου να εκδηλώσει την ηθική της βάση: φροντίδα της γης, φροντίδα των ανθρώπων, καθορισμός ορίων κατανάλωσης και δίκαιη κατανομή του πλεονάσματος.

Αναπτύχθηκε στην Αυστραλία στη δεκαετία του '70 από τους Bill Mollison και David Holmgren και η λέξη Permaculture, που επεξεργάστηκε ο Mollison, προέρχεται από τις λέξεις "μόνιμη γεωργία" και "μόνιμη κουλτούρα" επειδή "... χωρίς μόνιμη γεωργία δεν υπάρχει δυνατότητα για σταθερή κοινωνική λειτουργία. "

Η αειφόρος καλλιέργεια δεν περιορίζεται μονάχα στην φυτική και ζωική γεωργία, αλλά επίσης περιλαμβάνει:

  • οργάνωση και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας,
  • την χρήση κατάλληλων τεχνολογιών σε συνδυασμό με αειφορικές αλλαγές στον τρόπο ζωής,
  • την υιοθέτηση ιδεών και φιλοσοφιών οι οποίες νοιάζονται εξίσου για τον άνθρωπο και την γη, όπως είναι το κίνημα του τοπικισμού.

«Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει»

Ζαν-Υβ Κουστώ

Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας
© 2018 Syn-Dimiourgia. All Rights Reserved. Powered by inkman