Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο syn-dimiourgia.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Ασκήσεις Τεντώματος

woman 1456950 1920
 cat 2100306 1280
 architecture 2562355 1280

Οι ασκήσεις τεντώματος είναι πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του οργανισμού γιατί βοηθούν όλα τα μέρη του σώματος και κυρίως τους μύες και τις αρθρώσεις να λειτουργούν σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους. Ο σύγχρονος τρόπο ζωής που μας αναγκάζει να καθόμαστε πολλές ώρες σε ένα γραφείο και μπροστά από έναν υπολογιστή και η κακή στάση του σώματος σφίγγουν τους μύες και τους ερεθίζουν με αποτέλεσμα να υποφέρουμε από πόνους στη μέση, στον αυχένα, στη σπονδυλική στήλη γενικότερα, στους ώμους και στα χέρια. Επιπρόσθετα, παρεμποδίζεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει αρκετή ποσότητα αίματος και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς. Οι ασκήσεις τεντώματος μπορούν να βοηθήσουν καταλυτικά στη βελτίωση των παραπάνω προβλημάτων.

Η βάση του συστήματος στηρίζεται σε μια αρχή:

" Οποιαδήποτε κίνηση τελειώνει με σκέψη και η οποιαδήποτε σκέψη τελειώνει με κίνηση"

Οι ασκήσεις έχουν να κάνουν με την εκμάθηση της φυσικής κίνησης του σώματος μέσω τεντώματος των μυών, με αποτέλεσμα να γίνεται η αποκατάσταση των βασικών λειτουργιών του οργανισμού.

Οι ακήσεις τεντώματος διατηρούν τους μυς ευέλικτους, δυνατούς και υγιείς ενώ ταυτόχρονα μας βοηθούν να  διατηρήσουμε ένα πλήρες εύρος κίνησης στις αρθρώσεις. Χωρίς αυτές τις ασκήσεις, οι μύες συρρικνώνονται και γίνονται σφιχτοί. Στη συνέχεια, όταν χρειατείτε τους μυς να δραστηριοποιηθούν, θα είναι αδύναμοι και δεν θα μπορούν να τεντωθούν πλήρως. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις, διαστρέμματα και μυϊκές βλάβες

 

 


«Η γυμναστική ειναι ανώτερη από την ιατρική διότι είναι προτιμότερο να έχει κανείς υγεία, παρά να προσπαθεί να την ανακτήσει και να επιφέρει την αρμονία του φυσικού κάλλους που δεν προέρχεται από επίπλαστες μεθόδους.»

Σωκράτης, Γοργίας 464 πχ

Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας
© 2024 Syn-Dimiourgia. All Rights Reserved. Powered by inkman